El Govern Balear va decidir no augmentar els salaris el 2% per al 2020 i també congelar el 0’9% pel 2021 encara que a nivell estatal es pactés aquesta puja.

El que ha fet al personal funcionari és el següent: aplicar les taules estatals amb l’increment corresponent i, al mateix temps,  descomptar la mateixa quantitat als complements autonòmics, i així es consuma la congelació salarial (Acord de Consell de Govern de dia  4 de gener).

A l’ensenyament concertat, segons el mateix acord, per poder fer l’augment dels salaris seguint el que marca la legislació estatal ha d’esser aprovat per un Consell de Govern amb un acord propi que pugui modificar les retribucions de caire autonòmic.

És a dir, que quan des de Madrid per negociació s’hagin d’augmentar els conceptes salarials estatals (salari base, trienni, plus de residència, complement de llicenciat, de Batxiller) aquest podran esser minorats pels complements propis de les Illes Balears (CRIB).

En la negociació del VII conveni Col·lectiu de concertada, encara no s’han pactat les taules salarials de 2020 ni 2021; per tant, l’increment retributiu no és d’aplicació. En aquests moments estam cobrant amb les taules salarials de juliol 2019, sense cap retallada.

De moment, en el nostres sector, la nòmina està congelada.

 

BOIB amb l'Acord de Govern de 4 de gener.