Ramon Mondéjar, secretari d'Ensenyament Privat Concertat del sindicat STEI, aclareix la confusió i la malinterpretació que s'ha pogut crear amb la publicació de l'artice sobre l'estat educatiu a les Illes Balears del diari Ara Balears.

Clica aquí per descarregar l'aclariment

Aclariments a l’article publicat el 20N a l’Ara Balears

Quan les frases es treuen de context el resultat pot ser distorsionador de la realitat. Aquest mitjà va condensar una conversa d’una hora i escaig en uns pocs paràgrafs i pel camí es van distorsionar certes declaracions, les quals, si més no, mereixen ser clarificades.

Tots aquells que em coneixeu sabeu que fa molts anys que estic fent feina al sindicat STEI, tot defensant, per damunt de tot, el col·lectiu de persones treballadores del sector de l’ensenyament concertat. Sabeu del meu posicionament, del que sempre he plantejat, tant davant les persones treballadores com a les meses de negociació.

L’ensenyament concertat, l’àmbit on m’he mogut sempre, ha evolucionat en positiu al llarg dels darrers 40 anys gràcies a la lluita, la tenacitat i la implicació sincera de les persones que hem intentat millorar les condicions laborals del sector. Són molts d’anys d’esforços, de vagues, de pèrdua d’hores de son, per donar resposta al col·lectiu, resoldre problemes, conflictes, i dignificar la feina dels companys i companyes que el conformen.

A l’article en qüestió, hi apareixen, per exemple, frases com les següents: “Des de l’STEI creim que l’ensenyament concertat hauria d’haver desaparegut”. Seguidament, atribuïda a la meva persona, la següent afirmació: “Com a sindicat , creiem que la tendència hauria de ser a desaparèixer”

El cert és que formava part d’una explicació sobre l’origen històric dels concerts educatius, els quals havien estat concebuts per donar resposta a la creixent demanda de places que l’administració pública, aleshores, no podia cobrir. Situació que s’havia plantejat com una transitorietat. Aquest és el context (i no un altre) en què s’inscrivien les frases ressaltades.

Per descomptat, jo no crec, en cap cas, que l’escola concertada hagi de desaparèixer. Tenc molt present la funció social que desenvolupa, tot complementant i cobrint aquella necessitat que no pot abastar actualment l’escola pública. Aquest és el model en el qual treballem i és en aquest marc que, des de la nostra organització, duem a terme la tasca sindical. La nostra prioritat ha estat (l’STEI va néixer dins l’àmbit de la privada), és i seguirà essent la defensa del col·lectiu de persones que hi treballen, no en tingueu cap dubte!

Ramon Mondéjar

Secretari Ensenyament Privat STEI Intersindical